Ultrazëri i mahnitshëm i MRI shfaq beben duke lëvizur në barkun e nënës

2018-06-07 në ora 21:16

Kjo video tregon një fetus me një sasi relativisht të madhe të lëngjeve amniotike që lejon lëvizjen e lirë të të katër gjymtyrëve. Animacioni tregon lëvizje të shkëlqyera të gishtërinjve dhe dëshmi të gëlltitjes. Kjo shkallë e lëvizjes është tipike për një fetus dhe e bën imazhin e trurit shumë sfidues.

Çfarë është MRI fetale?

MRI është një test diagnostik jo invaziv që përdor një magnet të madh, impulse të valëve të radiofrekuencave dhe një kompjuter për të krijuar imazhe të hollësishme të organeve dhe strukturave brenda trupit tuaj, duke përfshirë një imazh të detajuar të fëmijës suaj.

Mjekët përdorin MRI për të diagnostikuar kushtet që nuk mund të vlerësohen në mënyrë adekuate duke përdorur metoda të tjera imazhimi, të tilla si X-ray, ultratinguj e të tjerë.

Gjatë shtatzënisë, MRI fetale mund të përdoret për të siguruar informacion rreth trurit të fetusit, gjoksit dhe barkut që nuk mund të mblidhen vetëm nga ultratingulli. Ky informacion i lejon mjekut tuaj të kuptojë më miri se si anomalitë e ndryshme mund të lidhen me zhvillimin e fëmijës tuaj gjatë shtatëzanisë dhe në të ardhmen, transmeton Gazeta Shneta.

Rezultatet e provës standarde janë të kufizuara, kështu që mund të jetë shumë e vështirë të këshillohen prindërit që kanë një fetus me një anomali, pasi rezultatet e njëjta abnormale mund të ndryshojnë shumë.

MRI fetale mundëson që anormalitetet të klasifikohen më në tërësi, gjë që mund t’u japë prindërve një pamje më të saktë se çfarë duhet të presin për fëmijën e tyre, si neurologjikisht ashtu edhe në zhvillim./Gazeta Shneta/