Ushqimet që duhet t’i evitoni gjatë shtatzënisë

2018-06-04 në ora 13:04

Janë disa ushqime nga të cilat ju duhet të heqni dorë gjatë shtatzënisë, pasi që mund të jenë të dëmshme për fëmijët:

Qumështi i papasterizuar dhe produktet e e përgatitura nga ky lloj i qumështit, pasi ka më shumë mundësi që të përmbajnë bakterie që mund të shkaktojnë infeksione, përcjell Gazeta Shneta.

Djathëra të bardhë e të butë

Mish dhe vezë të pa-pjekur e pa-gatuar mirë

Peshku i përpunuar ose i konservuar, pasi shpesh ruhet në kripë dhe rezulton në grrumbullim të ujit

 Pijet akkoolike – pirja e alkoholit mund të ndikojë në defekte fizike, papasftësi në të mësuar dhe probleme emocioale tek fëmijët.

Ndërpreni kafeinën – konsumimi i kafeinës deri 200mg në ditë rrit mundësinë e abortit dhe peshës së vogël të fëmijës. Mund të keni deri në dy kafe instant në ditë./GazetaShneta