Ushtrimet e mëngjesit gjatë shtatzënisë që çdo grua duhet t’i dijë

2018-02-02 në ora 07:22

Ushtrimet Kegel ndihmojne ne forcimin e muskujve qe mbajne qesken e urines, uterusin dhe zorret. Me forcimin e ketyre muskujve gjate shtatzenis ju mund te zhvilloni aftesin per te relaksuar dhe kontrolluar muskujt ne pergaditje per lindje.

Ushtrimet Kegel gjithashtu rekomandohen shume gjate periudhes pas lindjes per te ndihmuar sherimin e indeve perineale, rrite forcen e dyshemes se pelvisit dhe ndihmon keto muskuj te kthehen ne gjendjen e shendoshe e perveq tjerash rrit edhe kontrollin e urines.

Per te kryer Ushtrimet Kegel imagjino sikur je duke provuar te nderpresesh urinimin apo duke dashur te ndalosh veten te mos lirosh gaz.

Kur jeni duke kryer ushtrimin Kegel provo te mos levizesh kembet, vithet apo muskujt abdominal. Ne fakt askush nuk duhet te ju verej se jeni duke kryer ushtrimet Kegel. Keshtu ju mund te kryeni ëtë ushtrim kudo

Peshngritja apo ushtrimet tjera qe kerkojne te rrish ne këmbë per kohe te gjate pa levize gjithashtu mund te zvoglojne rrjedhen e gjakut deri tek foshnja. Keshtuqe vazhdo te levizesh duke ndrruar pozitat apo thjesht duke ber nje hap para dhe mprapa./Sherohu/