Zakonet e këqija të gjidhënies që lëndojnë beben tuaj

2018-04-23 në ora 13:25

Ushqyerja me gji është menduar të jetë e lehtë apo jo?  Për fat të keq, ushqyerja me gji mund të duket si një gjë e lehtë për të bërë në teori, por nuk është kështu në praktikë.

Në fakt, shumë nëna të reja kalojnë nëpër ulje dhe ngritje derisa ushqejnë me gji fëmijën e tyre. Ndonjëherë foshnja nuk mund të marrë ushqim siç duhet, ndërsa në raste të tjera mund të fajësohen zakonet e gjirit.

Edhe përse është mirë të keni dhe të rrini në orarin e ushqimit që keni zhvilluar për fëmijën tuaj, duke qenë shumë e rreptë me të, sigurisht që nuk është mirë për fëmijën tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

Pas kohëzgjatjeve të rrepta mund të bëni që të humbni shumë vlera të ushqimit dhe madje të vendosni një kufi mbi sasinë e qumështit që fëmija juaj merr, gjë që pengon plotësimin e nevojave ushqyese të fëmijës suaj.

Ushqyerja me gji është një mënyrë që nëna dhe fëmija të lidhen dhe të formojnë një lidhje më të fortë.

Nëse jeni të hutuar nga telefoni juaj i mençur, mund të parandaloni veten nga thellimi i lidhjes. Fëmija juaj ka nevojë për ju të shikoni në sytë e tyre kur jeni duke ushqyer me gji, prandaj sigurohuni që ta bëni këtë.

Nëse jeni të kënaqur me drogëra rekreative ose me pije alkoolike, të dyja mund të jenë të këqija për ju dhe fëmijën tuaj.

Nëse përdorni shumë alkool, furnizimi juaj i qumështit të gjirit do të marrë një goditje, duke dëmtuar fëmijën tuaj në më shumë mënyra sesa një.

Ushqyerja me gji  është një nga gjërat më të bukura dhe më të natyrshme në këtë planet, kështu që nuk ka asnjë arsye që ju duhet të ndiheni e turpëruar.

Ju duhet ta bëni atë sa herë dhe kudo që ka nevojë fëmija juaj në vend që të fokusohet në atë që shoqëria do të mendojë.

Bërja e saj pa turp do të rrisë besimin tuaj dhe do ta bëjë sesionin e ushqimit një të mirë për të dy, juve dhe fëmijën tuaj./Gazeta Shneta/