Zhvillimi i fëmijës në muajin e nëntë

2017-03-18 në ora 09:37

Çfarë mund të bëjë fëmija gjatë muajit të nëntë:

Mund të zgjasë duart për të rrëmbyer një lodër

Mund të kërkojë diçka që ka rënë

Mund të qëndrojë pa u rrëzuar

Është i turpshëm me njerëz që nuk i njeh

Mund të mos ketë dëshirë të rrijë në shoqërinë e njerëzve që ai njeh, siç janë gjyshërit, por kjo mund të ndryshojë

Bëhet më i shoqërueshëm dhe dëshiron të luajë me njerëz që ai njeh

Të gjithë fëmijët janë të ndryshëm nga njëri tjetri dhe secili ka ritmin e tij të rritjes. Stadet e përshkruara të zhvillimit janë bazuar mbi nivelet mesatare.

Mos u shqetëso nëse bebi yt nuk është sipas kësaj mesatarjeje. Nëse vini re diçka shqetësuese në zhvillimin e tij, kontakto me pediatrin. /babylino