Çfarë kuptimi ka emri Abel, me të cilin Tuna do ta pagëzojë djalin e saj

2017-04-05 në ora 19:59

Këngëtarja Tuna ka bërë një postim në facebook, “Abel”, ku ka lënë të kuptohet se këtë emër do t’ia vë djalit të saj.

Sipas një kërkimi në google, emri Abel përmendet në librin e shenjtë të krishterëve, në Bibël dhe kuptimi i tij është dashuri për vetveten, transmeton Gazeta Shneta.

Emri Abel është i përhapur edhe në Amerikë dhe pak a shumë kuptimi është i njëjtë me atë të krishterë.

Abel është edhe emër hebre dhe kuptimi sipas këtij religjioni është djalë ose shpirt.

Sipas fesë hebraike, Abel ishte biri i Adamit dhe Evës i cili u vra nga vëllai i tij Cain për shkak të xhelozisë. /Gazeta Shneta/