Ja se pse keni dhimbje në stomak gjatë tremujorit të tretë

2019-12-02 në ora 21:32

Shumë njerëz përjetojnë dhimbje në pjesën e sipërme të stomakut ose barkut të tyre gjatë shtatzanisë. Kjo zakonisht nuk është asgjë për tu shqetësuar, por ndonjëherë mund të jetë e nevojshme të vizitoni një mjek.

Tremujori i tretë është jashtëzakonisht i vështirë. Nga frymëmarrja përmes kontraktimeve, njerëzit mund të ndjehen të rraskapitur dhe të gatshëm për të lindur deri në fund të tremujorit të tretë, transmeton Gazeta Shneta.

Dhimbja në stomak është një ankesë e zakonshme për gratë shtatzëna. Disa njerëz, raportojnë dhimbje në barkun e sipërm ose në pjesën e sipërme të barkut gjatë tremujorit të tretë. Kjo dhimbje mund të jetë e mprehtë.

Shumë nga shkaqet e dhimbjes së sipërme të barkut janë të padëmshme, por ndjenja e dhimbjes intensive mund të sinjalizojë një problem serioz.

A është kjo dhimbje e zakonshme?

Dhimbja në stomak ose në bark është më e zakonshme gjatë shtatzanisë së hershme, kur ndërrimet hormonale mund të shkaktojnë të vjellura dhe sëmundjet në mëngjes. Në mes të tremujorit të dytë, rreth 20 javë, dhimbja në stomak zakonisht largohet.

Në tremujorin e tretë, dhimbja e barkut mund të rishfaqet ndërsa mitra fillon të mbledhë organet. Disa gra përjetojnë urth ose një ndjesi që lëkura e stomakut po zgjerohet.

Dhimbja e stomakut në tremujorin e tretë mund të tregojë një problem serioz nëse:

Shfaqet me simptoma të tjera, siç është kruarje

Është konstante

Është në një lokacion specifik

Shfaqet me ethe ose të vjellura dhe

Shfaqet përmes hemoragjisë vaginale./GazetaShneta/