Këto janë simptomat e nivelit të ulët ose të lartë të klorit, ja ku mund të bëni testin

2021-02-20 në ora 09:40

Klori është një elektrolit i cili kryen funksione të rëndësishme në organizmin e njeriut si: merr pjesë në formimin e plazmës së gjakut, përmirëson funksionimin e mëlçisë dhe në këtë mënyrë ndihmon në eleminimin e toksinave, ndihmon tretjen, kontrollon gjendjen e qelizave të kuqe të gjakut, etj.

KUR KËRKOHET TESTI I KLORIT?

Simptomat e niveleve të larta të klorit (hiperkloremisë) përfshijnë:

– Lodhje, dobësi e muskujve, etje e tepruar, mukozat e thata, presion të lartë të gjakut, urinim i rregullt i tepërt, djersa e tepërt, etje e paepur.

Simptomat e niveleve të ulëta të klorit (hipokloremisë) përfshijnë:

– Humbje të lëngjeve, dehidrimi, dobësi ose lodhje, vështirësi në frymëmarrje, diarre ose të vjella të shkaktuara nga humbja e lëngjeve.

VLERAT NORMALE

Klori normal 98 – 107 mmol/L

HomeLab Plus, Laboratori ku ju ndani brengën për shëndetin tuaj!

🔸 Rr. Vushtrria, 4/a Përballë QMF-1, Prishtinë (Tophane)

☎️ +383 49 355 399 (Viber/WhatsApp)

📨 [email protected]

Artikull i sponsorizuar