Kujdes nëna, asnjëherë mos i bëni këto veprime gjatë vizitës tek gjinekologu

2018-06-07 në ora 15:24

Në një moment në jetën e saj një grua duhet të vizitojë gjinekologun. Tani, ka disa gjëra që duhet dhe nuk duhet bërë gjatë vizitës së saj tek mjeku. Këtu janë gjërat themelore që çdo grua duhet të ketë parasysh para se të takohen me gjinekologun e tyre.

Mos e ktheni asnjëherë Google-n në mjekun tuaj personal: Shumë herë gratë kthehen te Google nëse përballen me ndonjë lloj emergjence mjekësore, por duhet të mbani mend se Google nuk është kurrë i saktë dhe nuk është doktori juaj. Vetëm për shkak se një rezultat i kërkimit të Google thotë se “mund” ta bëni këtë apo atë, nuk do të thotë se është e vërtetë. Pra, gjithmonë kërkoni këshillën e mjekut tuaj para se të dëgjoni ndonjë gjë që gjeni në internet.

Anulimi i takimit tuaj sepse keni menstruacionet: Të jesh në ‘ditët’ tuaja është shumë normale dhe nganjëherë mund të keni periudhën tuaj në ditën e takimit tuaj. Gjithmonë mbani mend se gjinekologu juaj është i përgatitur për këtë. Është mirë që të vizitoni mjekun tuaj gjatë periudhës tuaj. Ata kanë shumë takime gjatë ditës që janë prenotuar muaj më parë. Anulimi i takimit mund të shkaktojë shqetësim ndaj tyre dhe ndoshta do të vonojë takimin tuaj me javë, transmeton Gazeta Shneta.

Mos pastrimi i zonës pubike para vizitës tek mjeku: Po, zona juaj e brendshme gjenitale është më e pastër por është detyra juaj të pastroni zonën e jashtme. Gjithmonë kujdesuni për zonën tuaj pubike dhe vishni një grup të ri të brendshmeve përpara se të vizitoni mjekun tuaj. Edhe nëse jeni në periudhën tuaj, sigurohuni që të përdorni pecetat dhe t’i ndryshoni shpesh para se të hyni në dhomën e konsultimit për takimin tuaj.

Ruajta e të dhënave tuaja: Po, shumë të afërm dhe shoqe mund të vizitojnë të njëjtin mjek si ju. Por, jo, doktori juaj nuk i jep informacionet tuaja askujt. Kjo është rregulli i parë në çdo klinikë të mjekut. Sidoqoftë, gjithmonë mund t’i kërkoni mjekut tuaj sigurinë e të dhënave./Gazeta Shneta/