Lemza gjatë shtatzënisë, ja çfarë duhet të keni kujdes

2018-01-11 në ora 18:58

Pas pritjeve të muajve të gjatë, ngadalë arrini deri në tremujorin e dytë dhe i vogëli juaj është rritur tashmë disa centimetra.

Ju mund të ndieni çdo lëvizje të bebes suaj, dhe kjo shpeshherë ju bënë shumë të emocionuar.

Zakonisht bebet i kap lemza për shkak se sistemi i frymëmarrjes është duke u krijuar në tërësi, transmeton Gazeta Shneta.

Tentoni që gjatë kësaj faze kur dëgjoni këto lemza, të mos qeshni me zë të lartë apo të bëni ndonjë veprim që mund ta lëndoj frymëmarrjen e foshnjës suaj.

Ndërsa, lemza ndodh vetëm pasi të formohet tërësisht sistemi nervor qendror, i cili i pajis fëmijët për të marrë frymë.

Edhe pse foshnjat, kanë lemza edhe gjatë tremujorit të parë por nuk arrini t’i dëgjoni për shkak se janë shumë të vogëla.

Ju ndjeni si një lloj puthje në barkun tuaj dhe shkakton lëvizje të dukshme në bark./Gazeta Shneta/