Mjekja ka një këshillë për nënat, në lidhje me rënien e flokëve pas lindjes

2018-01-13 në ora 16:40

Mjekja, më saktësisht ekspertja Jane Davies, i ka shpjeguar portalit ‘The Healthy mummy’ përse ndodh rënia e flokëve pas kësaj periudhe dhe si duhet përballuar ky fenomen.

Flokët gjenden në tri faza gjatë asaj periudhe: anagene apo rritjeje, katagene apo tranzicionit dhe telogeni apo pushimi.

“Arsyeja kryesore janë hormonet. Gratë prodhojnë më shumë estrogjen dhe progesteron gjatë shtatzënisë,” thotë Jane, e cila është Konsultuese Triologe – një specialiste që ndihmon gratë që kanë probleme me flokët ose kokën, transmeton Gazeta Shneta.

“Estrogjeni redukton shkallën e rritjes së flokëve dhe zgjat ciklin menstrual. Kur nivelet e estrogjenit kthehen në normalitet, rreth tre muaj pas lindjes, flokët kthehen në rritje normale.”

Ndërkaq, përsa i përket mënyrës se si të veprojmë, ajo rekomandon që gratë të përballojnë stresin dhe sa më shumë të mundohen ta reduktojnë atë./Gazeta Shneta/