Në këtë formë mund t’i shmangni teratogjenët gjatë shtatzënisë

2021-07-21 në ora 18:17

Teratogjenët janë agjent që dëmtojnë zhvillimin e foshnjes gjersa nëna është e ekspozuar ndaj tyre.

Këta teratogjenë përfshijnë alkoolin, duhanin, kimikatet toksike, rrezatimin, viruset dhe kushtet tjera shëndetësore të nënës shkruan VeryWellFamily, tranmseton Gazeta Shneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve të shtatzënisë duke lexuar më shumë KËTU

Disa nga teratogjenët janë të dëmshëm dhe kjo dëshmohet nga sasia, kohëzgjatja e ekspozimit, lloji dhe gjenetika.

Por, si t’i shmangni teratogjenëve?

Fatkeqësisht, nga disa teratogjenë është shumë e vështirë t’i shmangemi, mirëpo duke marr parasysh se teratogjenët shkaktojnë dëmtime që nga ngjizja, atëherë është një mënyrë e mirë për t’i ndërmarr këto masa:

-Shmangni alkoolin;

-Shmangin duhanin;

-Praktikoni higjenën e duarve;

-Largoni nga dieta juaj produktet e qumështit të pasterizuar;

-Përdorni vetëm medikamentet e rekomanduara nga mjeku juaj./GazetaShneta/