Pamundësia e lindjes vaginale, dorëzimi i fëmijës me prerje cezariane

2018-06-02 në ora 12:50

Një shpërndarje me anë të operacionit cezarian bëhet kur nuk është e mundur ose e sigurt për nënën që ta dorëzojë fëmijën përmes vaginës, në mënyrë natyrale.

Procedura më shpesh bëhet ndërsa gruaja është zgjuar. Trupi është i mpirë nga gjoksi në këmbë duke përdorur anestezi epidurale ose kurrizore.

Kirurgja bën një prerje nëpër barkun vetëm mbi zonën pubike; Hapet mitra  dhe qesja amniotike;  Foshnja dorëzohet nëpërmjet kësaj hapjeje, transmeton Gazeta Shneta.

Ekipi i kujdesit shëndetësor heq lëngjet nga goja dhe hunda e foshnjës. Kordoni i kërthizës pritet. Mjeku do të sigurojë që fryma e foshnjës është normale dhe shenjat e tjera janë të qëndrueshme për zhvillim normal të jetës.

Nëna është e zgjuar gjatë procedurës, kështu që ajo do të jetë në gjendje të dëgjojë dhe të shohë fëmijën e saj. Në shumë raste, gruaja është në gjendje të ketë një person mbështetës me të gjatë dorëzimit./Gazeta Shneta/