Pozitat më të volitshme e gjumit për beben tuaj

2017-04-29 në ora 19:49

Sigurimi i fëmijës tuaj me një mjedis të sigurtë të gjumit është thelbësor për shëndetin e fëmijës tuaj, por çfarë saktësisht do të thotë kjo? Cili pozicion është më i miri për fëmijën tim? Çfarë lloj shtrati është më e i miri për fëmijën tim? Lista e pyetjeve vazhdon dhe vazhdon.
Aktualisht rekomandohet nga Akademia Amerikane e Pediatrisë (AAP) se është e shëndetshme fjetja në shpinë në vitin e parë të jetes, për raste sigurie.

Foshnjet që flenë në shpinë janë në një rrezik më të ulët të sindromës së papritur të vdekjes së foshnjave (SIDS), një kusht që prek rreth 4,000 foshnje çdo vit në Shtetet e Bashkuara shkruan Natural News, transmeton Gazeta Shneta.

Asgjë nuk i përshtatet të gjitha madhësive, prandaj është mirë të flisni me pediatrin tuaj për të parë se cila pozitë gjumi është më e mira për fëmijën tuaj, bazuar në faktorë si historia mjekësore.

Sigurimi i foshnjës tuaj me një mjedis të sigurtë të gjumit është po aq i rëndësishëm sa pozicioni që ata flenë./GazetaShneta/

 

Masat e rekomanduara të sigurisë përfshijnë:

Vendoseni fëmijën tuaj në shpinë për të fjetur dhe inkurajoni kohën e mbikëqyrur të barkut kur nuk flenë
Ofroni foshnjën tuaj një biberon kur fle
Vendoseni fëmijën tuaj në një dyshek të fortë
Mbulo dyshekun e foshnjës me një çarçaf
Mos përdorni batanije për të mbuluar foshnjën tuaj dhe mos mbuloni kokën e foshnjës, në vend që të përdorni veshje të gjumit.
Sigurohuni që krevati juaj është i miratuar nga siguria
Bebet duhet të flenë në të njëjtën dhomë si prindërit e tyre, por jo të njëjtin shtrat
Mbani një temperaturë të rehatshme të dhomës, duke shmangur ftohjet dhe mbinxehjen
Shmangni vendosjen e foshnjës shumë afër ventilimit të ngrohjes
Mos e ekspozoni fëmijën tuaj në dhomat ku pihet duhani
Nëse fëmija juaj nuk fle në një krevat fëmijësh gjatë gjithë kohës, përdorni një krevat fëmijësh portativ dhe zbatoni të njëjtat masa sigurie
Nuk rekomandohet përdorimi i pajisjeve moniturese të fëmijëve