Udhëzime për lindjen: Anestezi epidurale për gratë shtatzëna

2018-05-31 në ora 16:18

Në kulmin e përafërsisht 40 javëve të shtatzënisë, një grua do të fillojë të përjetojë fazat e lindjes. Lindja nënkupton dorëzimin e fëmijës. Për të ndihmuar në zbutjen e shqetësimit të lindjes, shumë gra do të zgjedhin të kenë një procedurë të quajtur epidurale për të mpirë trupin në pjesën e poshtme.

– Redukton ose eliminon dhimbjet e lindjes duke bllokuar nervat që transmetojnë dhimbje; Pasi të keni pranuar, një anesteziolog mund të flasë me ju për epiduralet; Epiduralet nuk zgjasin lindjen ose rrisin rrezikun e dërgimit të operacionit cezarian.

– Është mirë që të prisni derisa të dilni 3-4 cm para se të kërkoni një epidural. E gjithë procesi i marrjes së një epidurali mund të zgjasë deri në një orë para se të ndiheni më e qetë; Pasi që përgatitjet fillestare të përfundohen, anesteziologu do të jetë afër jush.

Rreziku i përfshirë në një epidurale: Gjakderdhja / Infeksioni; Infeksioni minimizohet në masë të madhe me dezinfektuesin; Dhimbje e palcës kurrizore; Dëmtime nervore, transmeton Gazeta Shneta.

Pozicionimi i duhur është një nga pjesët më të rëndësishme për të marrë një epidurale shpejt dhe me efikasitet. Nëse ndjeni ndonjë zhurmë në veshët tuaj, zemra më shpejtë vepron, këmbët duke u mpirë, ose ndjesi shpimi në gojë, informoni infermieren ose anesteziologun.

Një dozë shtesë mjekimi jepet për t’ju bërë më të rehatshme. 5-10 minuta pas kësaj doze do të ndjeni që këmbët tuaja të ngrohen. 15-20 minuta më vonë ju do të ndjeni shkurtimin e kontraktimeve tuaja.

Kateteri do të jetë i bashkangjitur në një pompë që do të administrojë ilaçe gjatë gjithë procesit dhe ofrimit tuaj. Në rastet kur kujdesi epidural vazhdon të mos funksionojë mirë, duhet të zëvendësohet./Gazeta Shneta/